marți, 29 iunie 2010

Coming clean

Carmen = "He says: I's about getting bored in relations to getting off drugs. "Coming clean". Often times people coming off drugs find them selves constantly bored because life often seems dull with out that extra umph that they had day by day. It's like losing one of your senses almost."

I:
Sinestezie

Pai inseamna asa: ai avut o copilarie naspa, nu ai avut jucarii sau nu te-a imbratisat mama prea mult, si dezvolti o ciudatenie de simulare neuronala gresita, cand o cale senzoriala sau cognitiva se ciocneste de o alta cale s/c si ambele functioneaza in acelasi timp, astfel incat tu nu-ti dai seama ca traiesti 2 layere de experienta lipite intr-unul singur. Si cand zici rosu vezi litera 9; sau cand vezi o culoare mov iti vine in minte un miros de liliac :) si de aici se combina si apoi se rescriu senzatiile vaz/auz/miros/pipait (cand vezi parfum de liliac si mirosi litera 9)
Sau, ai avut un AVC, un pre-infarct, o criza de epilepsie, ti-ai luat ca animal de casa o tenie care a ajuns in hipotalamus, ai dat iama la ligheanul cu faina si ai sters praful acolo.
Eu zic ca in ultimul, daca mai pui si reactiile de intarziere mentala, paranoia sau prosopul de pe clanta hai da-i play la film, cu atat mai mult dai importanta sintesteziei. In termen lung, conduce psihologic la introvertire si credulitate.

D-na Wiky ne ajuta cu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Synesthesia

Si D-na Psiho:
http://www.uel.ac.uk/psychology/research/synaesthesia/
(sinestezia creeaza dependenta, daca ai avut mai multe interconexiuni si te-ai obisnuit cu ele, ajungi sa-ti fie ft greu fara)



Iata ce m-a spart pe mine acum:
http://shapeandcolour.wordpress.com/2009/06/19/terri-timely-sysnesthesia/


L.E.: Observ ca sunt in trenduri :))) Un articol aparut in Descopera, la distanta de 2 sapt:
http://www.descopera.ro/stiinta/6474166-noua-abilitati-umane-extraordinare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu