miercuri, 16 iunie 2010

Time Management




Pentru ca vi-era dor!
De data asta nu o sa pun ceva stiintic, ci o porcarie contructiva.

TM a fost un curs superb predat de un tip absolut superb. Dar viclean. Cred ca o sa dezvolt eu o paranoia frumoasa de la el!




Deci, concluzia zilei 1:
Timpul este calitatea momentului pe care il petreci acum.
Paradigme emotionale > paradigme rationale) <>

Trist!
Sa explic:
una bucata Creier vegetativ (repltilian)/
una bucata creier emotional (paleo - mamalian)/
una bucata creier rational (neo-mamalian) TADDAAAAM= HOMO SAPIENS!


Suntem in fapt doar niste animale. Da-l drq de rationament, e bullshit, polonic de rahat cu zahar deasupra. Primitivismul aka supravietuire in conditii de comfort bate ratiunea care e futata de la inceput de emotional. Culmea, afectivul e pe aceeasi linie cu vegetativul (aka primitivism).
E simplu si "social" - ideologic sa-ti planifici viata dupa anumite standarde, de nu-ti vine sa crezi ca totul se comprima intr-un singur punct. Da, ALA. Asa cum a face sex este egal cu a te speria, desi sunt chestii diferite dar cu aceeasi importanta fizica (si a manca e de 3 ori mai hard core decat a te reproduce).


Si din toata masa de bovine nici unul (sau una, ca tot suntem doi cate doua) nu s-a ridicat spre asteptarile mele. Nu e vorba de varsta (desi initial am pledat catre acest argument, o scuza penibila de a "ierta" multimea animalica). Ca vrem sa traim bine, acum sau peste 30 ani, OK, insa conteaza si cum o realizezi dar mai ales, UNDE??????? Daca pamantul se dezintegreaza unde iti plimbi tu behindu' cu BMW-u, telul tau de o viata???? Si daca ajungi in patul de spital, paralizat pana la gat, cu tuburi care te hranesc sau iti asigura clisma cotidiana, ce mai faci tu cu lanturile tale din aur si tricoul Armani?? Superficialitate. Traiesc pe Pamant dar sufletul meu este integrat in Univers, deasupra atmosferei.


Eu apartin altei specii. Cred k mama a ramas gravida cu un alien, o rasa extraterestra nu neaparat inteligenta DAR SIGUR pe cale de disparitie si acum am eu reminiscente d-astea. Imi vine sa-mi trag palme singura ca "ma regandesc" asa.


Puncte cardinale (paradigma subiectiva de orientare la postul asta)

Daruma (one eye, all teeth);

3 preceptions:
Conscious: 1
Preconscious: 10
Subconscius: infinite +1


Daruma like in Japanese Harajuku (pre-emo) doll :))) o bila perfect rotunda si jumate neagra, cu forma unui ochi dar fara iris si pupila, fara gura si dinti. Dupa ce ti-ai indeplinit un scop incepi s-o colorezi tu, ca un mic retardat reintors la faza cu creioanele colorate. Sau daca esti mai "new age", cu markere Suna... dubios, ca tot ce tine de cultura japoneza. Adica NE-A-PA-RAT sa iti gasesti un surogat "vegetativ" pe care sa-ti bazezi increderea si asupra careia sa arunci responsabilitatile. Exact, un sindrom de depersonalizare.


"Daruma nu si-a indeplinit scopul. E sub 120 IR si peste 120 IE". (Pentru cei care au deschis mai tarziu televizoarele, IR= Inteligenta Rationala, IE= Inteligenta Emotionala).
Geo nu a vrut sa fie rea, Geo e trista acum.


Dupa cum NU vroiam sa cred, noi ca fiinte inteligente, nu suntem in stare sa percepem noul decat pe rand. Randuri de cate 1. 1 obiect nou, 1 idee noua, 1 activitate noua (Nivelul Constient). Altfel... suntem fucked up.
Ce intra in rutina prinde teren. Randurile devin cate 10 deodata. 10 obiecte lustruite si arhicunoscute, 10 idei vechi (sau indobitociri as spune eu ptr ca idee se refera oricum la ceva nou-noutz, de unde si paradoxul), 10 activitati vechi (stersul la fund nu se pune, pe cand pupatul in fund... eheee... ). Deci, nivel Preconstient. Mai mult de 10 nu se poate dom'le, ba chiar indicat ar fi pana in 8 (hahahahha, brain-storming pe drq). Altfel... suntem fucked up.


Apoi vine nivelul incontrolabilului. Aka primitivism, unde, SURPRIZA, inseamna randuri de INFINIT. INFINIT. INFINIT. INFINIT. INFINIT. Adrenalina, serotonina, dopamina si etc. Directionata printr-un mecanism perfect catre diverse... organe. Hai bine, membre. Cand ramai fara sange la cap- ai prea mult in picioare. cand iti tremura genunchii, vezi rosu si tu si noi la tine, ceea ce va dorim in continuare. Cand esti alb, pompezi prin extremitati binecunoscute si aduse la stadiul de disperare. Cand esti flasc - gandesti prea mult :)))))))
A nu se amesteca niciodata cele 3 nivele. Altfel... suntem fucked up.
Eu zic ca suntem fucked-up oricum.



Concluzia: oameni suntem, animale crestem. (eu zic ca marketingul este curva publicitatii, si ca informatica este cauza ptr patologia informationala (cu X necunoscute ptr efecte) si ca psihologia iubeste pe Taica-ta, Gizas si pe Sfanta Fantoma, si daca studiezi chestii diferite in paralel, ajungi ca mine.
P.S.: poza este un pulsar cu forma de mana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu