luni, 26 iulie 2010

O luam peste tot dar mai ales in stanga


Cum nu se poate mai bine.
Explicatii anatomico-psiho-cracko-imaginare.
Subiectul de azi: febra (si ce am observat eu)

Respiratia: suflu sistolic si diastolic.
Doua faze ale circuitului cardiac, inter-corelate. Suflul sistolic: Datorita unui stimul electric (intrebare si raspuns de la creier), miocardul se contracta pentru a genera o presiune in camarutele inimii (atriile si ventriculele) cu scopul de a impinge sangele pe caile circulatorii (cea superioara, catre creier si cea inferioara, catre membre si organe); Suflul diastolic il precede pe cel sistolic, in care inima se umple de sange, practic prin relaxarea muschiului miocardic.

Temperatura noastra interioara se situeaza intre limitele 36.5 – 37.5 °C, fiind insa un procentaj general (ficatul are temperatura interna de 36.8 °C ±0.7 °C, plamanii variaza intre 4 – 52 °C, in functie volumul si presiunea exercitata in interiorul lor, stomacul are 37°C, inima are 36.8 °C etc etc); in cazul febrei, ficatul este primul organ care se supra-incalzeste.

Hipertermia, sau cresterea temperaturii interne (impreuna sau separat) este raspunsul sistemului imunitar la vreo infectie bacteriana sau virala. In timpul cresterii temperaturii, apare senzatia de frig, care genereaza spasmele musculare; cand aceasta se stabilizeaza, apare senzatia de cald/ incins. De asemenea, se activeaza receptorul Prostaglandin E2 (genom uman PTGER2), care elibereaza substanta neuroexcitanta dinoprostina, ca reactie primara de raspuns la toate schimbarile organismului faţă de agresiunile fizice, chimice, infectioase, sau faţă de reacţiile interne. Toata aceasta activitate este generata in hipotalamus, care actioneaza ca un termostat biologic, marind temperatura corpului, pentru a ajunge la o valoare generala.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fever

Transpiratia reprezinta Aerul nostru Conditionat, adica e termoregulator, conform parametrilor de uzura normala, scrisi in manualului nostru tehnic, adica ADN.:) Este produsa de glandele sudoripare aflate in pielea umana, si contine in marea majoritate, apa, care este cel mai bun conductor de electricitate si caldura. Adica prin ea se elimina la suprafata corpului excesul de caldura :)


Hipotalamusul se afla in centru-stanga creierului, de aceea, in timpul febrei, corpul doare mai mult pe aceasta parte. Punctele mari de presiune: causul cotului, a genunchiului, diverse organe (mai ales cele aflate in zona coccisului) incep sa fie si ele dureroare, si extrem de enervante :)
Ca tratament: in functie de cauza febrei. Anti-pireice in general.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu