duminică, 11 iulie 2010

The "H" effect


"Din nou acea senzatie de depersonalizare... imi fuge pamantul de sub picioare si cum stau deasupra, ma privesc in pat, de pe tavan.
O dunga rosie imi strabate toata fata, de parca m-as fi ars cu un fier de calcat. Porneste din crestet si se duce undeva... de la gat in jos.

Voi ramane insemnata ptr mult timp."

http://en.wikipedia.org/wiki/Tetrahydrocannabinol


delta-9-tetrahydrocannabinol (Δ9-THC), cristalizat in forma pura (si la temperatura joasa) devine vascos si lipicios in conditii de temperatura ridicata; nu are o solubilitate marita dar prezinta o un grad de descompunere rapid atunci cand e vorba de solventi organici.
Este o substanta psiho-activa, secretata cu scop defensiv (autoaparare fata de ierbivore); are actiune directa asupra receptorului CB1 (SNC uman) si asupra CB2 (receptor care influenteaza auto imunitatea); copiind activitatea altor substante excitante eliminate de SNC nostru, sau al altor hormoni (endorfina sau adrenalina) THC-ul devine o dependenta psihica si fizica, asemanatoare nicotinei, atunci cand este ingerat in mod repetitiv (crearea dependentei);
Bla, bla, bla, as putea continua asa pe cel putin 3 pagini cu descrieri pt aceasta mica mica si a dracului substanta, insa cred ca nu e cazul. Intamplarea face ca tu sa te fi plictisit de viata comuna si lipsita de actiune, de lipsa amprentei tale (unice) de fiinta sociala si usor-moralista, de neglijenta fizica si psihica in care te complaci, de lipsa afectiunii din partea sexului opus, usor deteriorata din parental in sexual, etc etc, sa cunosti la un moment dat acest surogat al fericirii.

“- Acum nu mai sunt. Nu as avea cum!” aproape doi ani am am cautat sa inteleg intelesul acestui raspuns, venit la intrebarea ”Te-am suparat sau te-am facut sa suferi?” Pur si simplu nu intelegeam ce inseamna acel “acum nu as avea cum”, acea semi - repetitie obsedanta, care ma priva de o ratiune directa si veridica. :)) ei bine, e al dracului de bine sa te minti singur; cu atat mai mult cu cat pana si corpul te minte ca esti bine, ca te simti relaxat si usor, ca nu mai ai dureri de cap sau de spate, ca nu mai ai griji, ca ai stins lumina si ai atins zemuiala :)) te acoperi de o pelicula cremoasa si calda, in care crezi ca nimic nu te atinge, ca toti sunt interschimbabili si neimportanti, si ai impresia fixa cum ca ai fi o parte insemnata din acest univers, si ca societatea asta exista pentru a-ti da tie un sens adevarat!
Prostii; nu faci decat sa devii extrem de slab si de credul, pentru ca orice cult al personalitatii impins peste parametrii normali, nu reprezinta nimic altceva decat SLABICIUNE.

Ca esti mai vesel, mai sociabil... mai interesant, poate? Ai creativitate? Astea nu-ti vin odata cu thc-ul, nu e cadoul ei, exista deja in tine. Si spune sincer, cati oameni (ca tine) sunt intr-adevar acolo, si cati raman langa tine, in adevaratul sens al cuvantului?

O intrebare de milioane. Intreaba-te in legatura cu orice, pune la indoiala orice fapt demonstrat ca fiind real.



“Am inchis ochii si am simtit cum se rasufla langa mine. Pe sira spinarii am simtit fiori scurti si densi, repetitivi, ca si cand cineva m-as fi piscat cu niste bucati de gheata. Toate simturile mi-au transmis comanda de a intra in ofensiva, astfel ca m-am incordat pe de-a-ntregul. Auzul ascutit mi s-a indreptat total in acea directie stanga, amplificand enorm de mult toate zgomotele, desfacandu-le in rezonante, amestecandu-le haotic, intr-o realitate auditiva anormala. Paralizasem doar si poate. Pulsul marit imi ingreuna respiratia, cutia toracica devenind mult prea ingusta si inghesuita, tiuitul din urechi mi se urcase la cap, gustul de fier din gura deveni amar, vocea imi disparuse intr-un handicap anxios degenerant.
Totul de la niste toxine.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu