duminică, 11 iulie 2010

Sisteme psihologice de comportament




Codex organic de tipare informationale, de natura afectiva, grupat in sisteme psihologice cu scop fiziologic primitiv.

Traducere ptr cei care au deschis televizoarele mai tarziu: acele schpesisuri psihotice invatate sau acumulate in timp, care te fac pe tine X-lescu, sa existi si sa vrei sa te trezesti si a doua zi dimineata. Orice intamplare, orice persoana intalnita in viata, iti lasa o anumita amprenta, chiar daca uneori e aproape imperceptibila (datorate importantei selective); iti mai bate un cui acolo intre cei patru pereti cranieni, si te aduce in asa hal incat ai vrea sa te muti la Polul Nord, sa porti conversatii manierate cu pinguini sau cu foci.
(pinguinii imperiali isi gasesc perechea pe viata numai dupa undele sonore produse de acea femela; reproducerea la ei e legata de trilurile cantacioase, ciudata specie!)

Cele mai bune teste se fac pe oameni, nu pe porcusori de guineea sau pe so.bo.ricei; iau primul exemplu care imi vine in minte.
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_warfare

Simtul datoriei; o ciudata obisnuinta bazata pe lipsa brusca a unei figuri paterne, din orice motiv alocat, voo-doo sau metempsihoza. Incapacitatea de a confrunta nevoia aceasta paterna cu motivul real al disparitie subite din specia homo sapiens, si imbratisarea unor copaci, de aici si proverbul “te scarpini de la dreapta la stanga, ca maimuta”, a condus la o rasucire a situatiei, si anume, in locul sutului in fund, s-a demonstrat a se dezvolta intr-o personalitate puternica de copil adult, sau adult infantilizat, o ciudata rasfrangere de crengi si radacini toateodata, catre prezenta halo.grama a lui, exemplului. Nu nu nu nu, spune grupa 1 gradinita, daca tu ma lasi eu vreau sa te tin, pentru ca uite-ma, sunt frumos si cuminte asa cum si-ar dori oricine, de ce nu si tu, cum ai putea sa renunti la mine, o progenitura si o proiectare a ta? Habar n-am ce am zis. Aici metoda “infrunta-ti problemele” pare obscena, tocmai ca ti le infrunti atat de puternic incat ai ajuns sa le iubesti. Un fel de sado-maso tu cu tine. Esti animalul care isi linge singur ranile si apoi se ridica si se reintroduce in haita. Ramai cu proasta impresie ca ii poti ajuta pe toti, ca ii poti sustine si la rau dar mai ales, la rau, ca puterea ta interioara merita impartita in sute de bucati, cam cate suflete dimprejurul tau.
Acceptarea trecutului inseamna sa-ti repeti pana iti intra bine la preadistinsul, ca nu poti sa-l schimbi si ca nici nu trebuie de fapt. Fara experienta respectiva TU azi nu ai mai fi TU;

Buuun; sa luam partea de dupa crizele existentiale. Aceste sisteme psihologice odata formate, daca au contur negativ (teama, furie, iritare) duc la un moment dat la depresie (despre care o sa povestesc intr-un numar urmator). Inafara tratamentului medicamentos (ca sa visezi si tu verde campii lacuri si extraterestrii), cel psihologic consta in constientizarea acestora, si cu ajutor specializat, la desfacerea pe bucati si reformarea lor in scop amuzant, hahaha, ce vesela sunt azi.


.i.
Time out. Iar gafaie cineva langa mine, desi sunt singura in apartament, si din dreapta mea se rasfrange imaginea unei camere intunecate si in contructie, cu pietre si nisip ca o catacomba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu