vineri, 9 iulie 2010

Mira


“Totul incepe cu lumina de dimineata, la dracului!, ma ustura ochii de parca mi s-a cernit peste fata praf de sare in timpul noptii. Intind mana si aud ca cineva misca langa mine. Un dragon pe umar, proasta moda cu insemne asiatice. Inafara ferestrei, inaripatele matinale ciupesc izoprenul de la pervaz, si cum miscarile lor sunt din ce in ce mai exacte ritmic, picatura chinezeasca, imi dau impresia unor sobolani care se joaca sub pat cu un capac de sticla.
Daca m-am trezit eu, TOATA LUMEA trebuie sa se trezeasca! Ma sufoca acele camere reci si impersonale, cu oameni care motaie sau dorm. E ca o sala intr-un spital de nebuni, in care tu ai rolul asistentei (desi esti catatonica inafara lui) si ceilalti se inchipuie maresali sau tineri :) The Absofuckinglutely Blue Bird of Happiness “



REZONÁNTĂ, rezonante, s.f. 1. Proprietate a unor corpuri sau a unor încăperi de a intensifica si a prelungi sunetele; răsunet. 2. Stare de vibratie în care se găseste un corp sau un sistem fizic când asupra lui se exercită o actiune exterioară periodică, cu o frecventă egală ori apropiată cu frecventa proprie vibratiei corpului sau a sistemului. ♢ Cutie de rezonantă = cavitate al cărei volum de aer este capabil să oscileze si să amplifice sunete. 3. (Med.) Tulburare de gândire la schizofrenici, caracterizată prin înlocuirea legăturilor de fond ale actiunilor prin relatii verbale, de obicei făcute după asonantă, rimă sau localizare în timp sau spatiu. – Din fr. résonance.

BIO- Element prim de compunere savantă care înseamnă „viată”, „în legătură cu viata”. / <>
http://en.wikipedia.org/wiki/Bioresonance_therapy

Este evaluata starea organelor interne, a glandelor endocrine, a sistemelor enzimatice, a metabolismului glucidic, lipidic si proteic, echilibrul acido - bazic si vitalitatea celulara.
- imunitate ( umorala, celulara, reactii autoimune )
- alergii, sensibilitati, intolerante
- prezenta si riscul activitatii unor agenti patogeni ( virusuri, bacterii, fungi, paraziti )
- blocaje energetice ( meridiane, chakre, voo-doo shits, BEWARE )
- prezenta energiilor negative ( radiatii, campuri electromagnetice, unde geopatogene )
- factori ereditari
- echilibrul neuro-endocrin si al neuro-transmitatorilor
- toxine de diferite categorii
- riscul degenerativ
- incompatibilitati cu materiale stomatologice etc.

Este contraindicat purtatorilor de stimulator cardiac si celor cu comitialitate incorect tratata ( cu crize frecvente ). In urma testului, se ofera medicului informatii referitoare la disfunctiile fiecarui organ in parte, in ordinea gradului de deviere fata de normal. Nu sunt specificate dimensiuni, leziuni drepte sau stangi ( la organele pereche ) si nu sunt semnalate formatiunile de tesut fara implicatii asupra functionalitatii (chist sebaceu, dermoid etc.). Referirile asupra organelor de simt si asupra unor valori (TA, colesterol, Hb, glicemie) sunt directionale (scazut - crescut) fara repere numerice.


„Doua pensionare in scaunele din fata mea; ambele cu mese false sub forma de coc, una cu sprancene trasate cu fard, linii tremurate de mana anxioasa, cealalta cu buze sangerii de Walpurgis neadormit. Asa trebuie ca este noaptea Ielelor, carcase uscative mrosind carnea cruda si rockeri stupizi desenati pe fata cu dermatograf, in senm de recunoastere universala. Ma oripilez, genele false albastre arata cel mai urat pe o fata de tiganca.

Se deschid usile, observ fiecare raza de lumina cum deseneaza praful rotund din atmosfera.”


CULOÁRE, culori, s.f. 1. Totalitatea radiatiilor de lumină de diferite frecvente pe care le reflectă corpurile si care creează asupra retinei o impresie specifică; aspectul colorat al corpurilor. ♢ Culoare caldă = culoare aflată în prima jumătate a domeniului radiatiilor luminoase (spre infrarosu). Culoare rece = culoare aflată în cea de a doua jumătate a domeniului radiatiilor luminoase (spre ultraviolet). Culoare fundamentală = fiecare dintre culorile (rosu, galben si albastru) care nu pot fi obtinute prin amestecul altor culori. ♢ Loc. adj. (Despre oameni) De culoare = care are pigmentatie neagră, galbenă etc. [Var.: coloáre s.f.] – Din lat. color, -oris, fr. couleur.

“Dintr-o data, lumina aproape ca se stinge, toti ochii se ridica mirati de linia sonora mult-asteptata, pupilele se dilata, monitoarele palpaie, neoanele interfereaza, conversatiile interne iau avans, randuri randuri scrise in avalansa, mainile se incordeaza -
BANG!”

IMPRESIONÍSM s.n. Miscare artistică apărută în a doua jumătate a sec. XIX, caracterizată prin renuntarea la contururile precise, la detalii, la clarobscur spre a reda cât mai sugestiv lumina (în pictură), prin modelarea fragmentară a suprafetelor (în sculptură), printr-o mare libertate a formelor, lărgirea cadrului tonal si subiectivitatea coloritului (în muzică), prin tendinta de a reda impresii fugitive, si cele mai intime nuante personale (în literatură). [Pr.: -si-o-] – Din fr. impressionnisme.


De la Goya si Cosmarurile lui haotice cu cabaline, la Monet si zeama calduta de semi-apus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Impressionism


“Si tu vibrezi. Ma indepartez cativa centimetri de tine, pulsul ti se calmeaza, nu mai elimini feromoni si nici testosteron ca semnale de alarma, si peste pleoapele inchise ti se vad ochii miscandu-se. Ma apropii de tine, iti schimbi mirosul instant, firele de par ti se ridica si iti dau aspectul acela de aer rece, ti-am zis ca mirosi a IARNA?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu